РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОПШТИНА РАЧА

Радна група за израду Акционог плана за укључивање

Грађана у одлучивању о расподели средстава прикупљених

Од пореза на имовину за  период 2018-2022

Дана: 14.06.2019.године

 

O Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ грађани, порески обвезници пореза на имовину физичких лица, да је од 01.јануара 2019.године почео са радом званични Јединствени информациони систем локалне пореске администрације.

Навенемом систему се приступа преко сајта lpa.gov.rs.

 Захваљујући овом информационом систему порески обвезници имају могућност електронског увида у стање дуга за порез на имовину, за све непокретности на територији целе Републике Србије. Ово практично значи да порески обвезници могу у сваком тренутку, из својих кућа, преко наведеног сајта добити информације колико дугују за порез на имовину, на који рачун и на који начин могу измирити своја дуговања. Уколико порески обвезник има непокретности на територији више општина или градова, на једном месту долази до података о апсолутно свим обавезама који се везују за његов ЈМБГ.

Да би порески обвезници могли да користе ову повољност, потребно је да се јаве у одсек локалне пореске администрације са личном картом, где ће од наших службеника добити своју шифру којом се могу пријавити на наведени информациони систем. Након тога порески обвезник може у сваком тренутку приступити информационом систему и добити све тражене информације у вези пореза на имовину.

 

Срдачно,

ПРЕДСЕДНИК РАДНЕ ГРУПЕ

Слободан Павловић