РЕПУБЛИКА СРБИЈА – ОПШТИНА РАЧА
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РАЧА
Број: 021-3/2021III -01

Дана: 10.01.2021. године

 

 

 

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНЕ РАЧА ПОВОДОМ СМРТИ ДР ГОРАНА ИВАНОВИЋА

 

Општина Рача са великим жаљењем обавештава јавност да је после дуже од месец дана борбе против вируса Цовид-19 преминуо др Горан Ивановић (1961-2021), специјалиста опште медицине, запослен у Дому здравља у Рачи.

 

Др Горан Ивановић је био омиљени лекар, пријатељ свих Рачана, кога је својевремено преко 3.000 пацијената изабрало за личног лекара, али и они којима није био лични лекар су му се обраћали за помоћ, у свако доба дана. Увек спреман да свакоме помогне, провео је цео свој радни век у Дому здравља у Рачи, где је обављао и функцију директора у 2 мандата.

 

После проглашења пандемије није променио свој начин рада и односа према људима, увек је био спреман да помогне и на тај начин се и сāм заразио.

 

Рачани ће га памтити као непревазиђеног дијагностичара, али и као отвореног човека, коме је жеља да помогне људима увек била на првом месту.

 

Председник општине Рача је донео Одлуку да понедељак, 11. јануар 2021. године, буде проглашен за Дан жалости у општини Рача, а такође ће бити покренута и иницијатива код Министарства здравља да Дом здравља у Рачи понесе име по овом великом лекару и човеку.

 

Др Горан Ивановић је иза себе оставио супругу и двоје деце, којима општина Рача изјављује саучешће због њиховог ненадокнадивог губитка.

 

 

 

                                                                                               ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РАЧА

                                                                                    Ненад Савковић с.р.

      Одлука о проглашењу дана жалости