[vc_row][vc_column][vc_column_text]Председник општине Рача, др вет. мед. Ненад Савковић, потписао је јуче, 12. јула 2016. године, Уговор о кoришћeњу срeдстaвa зa урeђeњe (ревитализацију) пoљских путeвa на територији општине Рача са Министарством пољопривреде и заштите животне средине, Управом за пољопривредно земљиште.

На основу Уредбе о утврђивању програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2016. годину и расписаног Конкурса за уређење пољских путева закључен је уговор са општином Рача, која је испунила предвиђене услове Уредбом и Конкурсом.

Укупна вредност ове инвестиције је 19 милиона динара, и овим средствима општина Рача ће у наредних 120 дана уредити око 12.234 m2 пољских путева на територији општине.

Уређењем пољских путева биће омогућен лакши, безбеднији и ефикаснији транспорт пољопривредних производа, што има посебан значај за транспорт воћа и поврћа. Реализацијом овог уговора директну корист ће имати пољопривредници општине Рача, јер ће ове путеве користити за одлазак и долазак до свог пољопривредног земљишта. Изградња и ревитализација пољских путева једна од најзначајних мера којом се побољшавају услови живота и рада пољопривредника али и свих других који живе у руралном подручју.

Изградња, односно ревитализација пољских путева, је и предуслов или први корак ка комплекснијем уређењу земљишног простора на подручју општине Рача.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=“vc_gid:1468408259233-bf14e7b5-3331-4″ include=“2273,2270,2271,2272″][/vc_column][/vc_row]